Use Case, Test Case ve Test Stratejisi

Test Suite
Belirli bir amacı test etmek amacıyla kullanılan birbiriyle ilişkili test caseleri bir grupta topladığımız zaman oluşur. Bir test koşmadan diğerine geçilmiyor.

Test Case 
Gereksinimlere göre hazırlanan girdiler , aksiyonlar ve beklenilen sonuçların yazılı  olduğu dökümanlardır. Test Case hazırlarken;
Bağlı olduğu bir suite varsa suite id, test case id, test case başlığı, önceliği, ön koşulları, test adımları, girdileri, beklenen çıktıları, test dataları, gerçekleşen çıktıları, testin durumu ve çıkan hata varsa hata numarası ile açıklamasının da bulunduğu ve daha da detaylandırılabilecek dökümanlardır.

Test Stratejisi 
Test yaparken izlenecek yoldur, proje sürecinde hangi testler uygulanacak yolumuzu çizer bu strateji.

Kullanıcı Hikayesi(User Story) Testleri 
Agile süreçlerde son kullanıcı gözünden yazılımda olması istenen featureların açıklanması. Kullanıcı kim ne istiyor neden istiyor sorularına cevap verir.

Use Case 
Sistemi kullanan kişinin bir amaca ulaşmak için sistem içerisindeki hareketleridir. Bunlar kullanılarak sistemin fonskiyonel gereksinimleri tanımlanır, işin kapsamı çıkarılabilir. Use Case Test Tekniği ile de kullanıcı amaca ulaşmak için hangi girdiler ve çıktıları alıyor bunlara bağlı test senaryoları hazırlanıyor.

Leave a comment

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑